Tingsrätten valde först att tro på berättelsen och mannen dömdes till 18 års fängelse.
Tingsrätten valde först att tro på berättelsen och mannen dömdes till 18 års fängelse.

Under måndagen friades en man i hovrätten för ett knivmord som ägde rum i Malmö 2015. Mannen dömdes tidigare i tingsrätten till 18 års fängelse. Det skriver DN.

Under natten mellan den 11 och 12 juni 2015 knivmördades en man i sin lägenhet i Malmö. Mordet beskrevs som mycket brutalt och mannen hade tagit emot ett stort antal knivhugg.  

► LÄS MER: Frias för våldtäkt mot barn – sexet ska ha skett i sömnen


Först misstänktes mannens inneboende, en 34-årig kvinna. Det var hon som larmade om händelsen och innan polisen ankom till platsen städade hon lägenheten och avlägsnade flera bevis. Det skriver DN.

Först sa kvinnan i förhör att hon hittat mannen död i lägenheten, men ändrade sedan sin historia. Kvinnan pekade då ut en jämnårig man som hon haft ett förhållande med och som enligt kvinnan utförde dådet på grund av svartsjuka.

Tingsrätten valde att tro på berättelsen och mannen dömdes till 18 års fängelse. Kvinnan dömdes för bedrägeri.

Men efter att domen överklagats av samtliga parter kom Hovrätten över Skåne och Blekinge att fria både 34-åringen och mannen hon pekat ut. Detta eftersom hovrätten anser att kvinnan berättelse måste "behandlas med stor försiktighet" och att det inte är bevisat att kvinnan deltagit i mordet på något sätt.

De åtalade döms dock för en serie mindre allvarliga brott. Mannen för ringa misshandel och kvinnan för skyddande av brottsling.

► LÄS MER: Frias för 18 år gammalt mord

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott