Mannen fick tips om "superplats på Airbnb”.
Mannen fick tips om "superplats på Airbnb”.

Mitt på Östermalm i Stockholm bedrevs bordellverksamhet i en Airbnb-lägenhet. Nu döms en 27-årig man till villkorlig dom. Men han får behålla de dryga 45 000 kronorna som hittades i lägenheten.

Det var i slutet av av januari som polisen skuggade en man som betedde sig ”typiskt för en sexköpare”. Spaningen bedrevs på fashionabla Östermalm i Stockholm. När mannen gick in i en lägenhet slog polisen till, vilket Metro tidigare rapporterat om.

I lägenheten fanns tre kvinnor och en man. Det visade sig att kvinnorna rest till Sverige för att sälja sex på adressen.

Nu döms den 27-åriga mannen som befann sig i lägenheten för koppleri. Eftersom mannen fram tills nu varit ostraffad döms han till en villkorlig dom.

LÄS MER: Kerstin hyrde ut sin lägenhet på Blocket – användes som bordell

Annonserade på sexsajter

Enligt domen har mannen använt lägenheten som bordell under åtta dagar i slutet av januari. Mannen har också planerat och organiserat verksamheten genom att hjälpa kvinnorna med bostad och flygresor. Han har även skött administrering av annonser på olika sexsajter och förmedlat besök till kvinnorna från sexköpare.

Den 27-åriga mannen förnekar brott.

I lägenheten på Östermalm hittades kontanter och kondomer.

”Superplats på Airbnb”

En av kvinnorna har enligt domen tipsat mannen om den exklusiva lägenheten och i sms skrivit till honom att ”jag har hittat en superplats på Airbnb, om du är intresserad, Östermalm, titta på det. Hon skickade även bilder på lägenheten som hittades i den 27-åriga mannens telefon.

Vid polisens beslag i lägenheten hittades totalt 45 310 kronor som enligt vittnesmål tillhör den 27-åriga mannen. Men enligt tingsrätten har inte åklagaren lyckats bevisa att pengarna kommer från bordellverksamheten – därför får 27-åringen behålla dem.

En man som besökte bordellen i samband med att polisen slog till döms för försök till sexköp till dagsböter på totalt 7 600 kronor.

LÄS MER: Polisen: Allt fler svenska män köper sex i Tyskland

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sexbrott