Mannens straff blir två månaders fängelse och skyddstillsyn.
Mannens straff blir två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Mannen i 20-års åldern har åtalats för våldtäkt och våldtäkt mot barn, men frias från den misstänkta våldtäkten. Däremot döms han nu för våldtäkt mot barn – med straffet två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Mannen ska enligt åtalet ha våldtagit två tjejer i sin lägenhet i samband med olika fester. Båda tjejerna, varav en vid tretton års ålder, var alkoholpåverkade när de utnyttjades. Brotten ska ha begåtts år 2015 i en kustkommun i Västerbotten, rapporterar SVT.

Gällande den misstänkta våldtäkten har tingsrätten inte ansett att det ställts utom rimligt tvivel att det verkligen var den åtalade som utförde gärningen mot den äldre tjejen. Således har mannen friats från den misstänkta våldtäkten, trots det att tjejen pekat ut den misstänkte som gärningsman. Hon har också sagt sig vara säker på att de två var ensamma vid händelsen.

LÄS MER: Anmälde våldtäkt – hotades med kriminellt nätverk

Mannen i 20-års åldern har dock dömts för våldtäkt mot barn. Den 13-åriga flickan har berättat att hon var mycket berusad och att mannen låst dörren till lägenheten innan han utfört handlingar ”jämförbart med ett samlag”, enligt åklagarens beskrivning.

Straffet för våldtäkt mot barn blir två månaders fängelse och skyddstillsyn, samt 115 000 kronor i skadestånd till den 13-åringa flickan. Att straffet ligger på två månaders fängelsetid, beror på att mannen bara var 18 år när brottet begicks.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Våldtäkt