Nu är Ingvar Oldsberg verkligen på spåret. Tv-profilen har precis döpt sitt eget tåg och uppmanar nu Metros läsare att göra detsamma.

Denna tävling var ett samarbete mellan Metro och MTR Express. Tävlingen är nu avslutad.

Ursäkta Göteborgsvitsen ovan. Men vem är roligare att skoja om än den tidigare programledaren för På Spåret, Ingvar Oldsberg, och det faktum att han döpt ett tåg som kommer rulla mellan Stockholm och Göteborg?

Namngivningen är del i MTR Express senaste kampanj där Metros läsare inbjuds att döpa fyra av de sex tågen som ska trafikera sträckan mellan de två storstäderna. 

Tåget ”Ingvar” är först ut.

– Det gör mig faktiskt riktigt stolt att stå här framför mig själv. Jag har ju varit med alltsedan starten av På Spåret 1987 ända fram till 2009, så jag är ju en aning bevandrad i resandet på skenor runt om i vårt land, sa Oldsberg efter ceremonin på Göteborgs centralstation.

Handen på hjärtat, Ingvar, händer det att du flyger mellan Göteborg och Stockholm?

– Ja, det har hänt. Men det kommer aldrig att inträffa mer, inte på den här sträckan. Det blir tåget. Det är ett behändigt sätt att åka, du kan ju sitta och arbeta under tiden och du kan äta gott och du kan kommunicera med omgivningen på ett helt annat sätt. Tåg är ett väldigt trivsamt sätt att åka.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset