När batteriet dog fanns det ingen väg ut för mannen och hans hund.

Det var på parkeringen till en Waffle House-restaurang i Port Arthur som 72-åringens bil blev till en bakugn i Texas-solen. Dörrarna på bilen, en Corvette 2007, var helt elektriska och när ett elfel inträffade gick de inte att öppna, rapporterar KTLA 5. 

När räddningspersonal kom till bilen vad det redan för sent. Mannen och hans hund Leia var båda döda inuti den glödheta bilen. Det verkar som en kabel till bilbatteriet hade lossnat och gjort dörrarna orörliga.

Enligt polisen verkar mannen ha försökt ta sig ut, men 72-åringen verkar ha saknat styrka och tillhyggen för att krossa rutorna. Mobiltelefonen hade han glömt på våffelrestaurangen så han kunde inte heller kalla på hjälp.

Enligt Corvette-experter som KTLA 5 har talat med finns det en manuell öppnare i bilen men de flesta ägare känner inte till den. 

Du behöver inte vara i Texas för att bilen snabbt ska bli stekhet. Förra veckan testade Metros reporter att sitta i en bil i svensk försommarsol och kom upp i nästan 40 grader efter en timme.

► LÄS MER: Polisen varnar: Lämna inte barn eller djur i bilen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset