Pitbullterriern Kiko räddade husse och hemmet men blev sedan av med båda. Nu söker han ett fosterhem eller en adoptivfamilj som kan ge honom tak över huvudet och kärlek.
Pitbullterriern Kiko räddade husse och hemmet men blev sedan av med båda. Nu söker han ett fosterhem eller en adoptivfamilj som kan ge honom tak över huvudet och kärlek.

För två år sedan tog Kiko en kula för sin ägare. Men efter att ha räddat både honom och hemmet stod den heroiske terriern plötsligt på bar backe. Nu söker han efter en andra chans till ett kärleksfullt hem.

2012 skapade den amerikanska pitbullterriern Kiko rubriker när han i samband med ett inbrott i hans hem på Staten Island i New York försökte skydda sin ägare, och då sköts i huvudet av inbrottstjuven.

► LÄS MER: Gatuhunden räddade henne från aggressiva män – nu har hon adopterat den

Mirakulöst nog klarade han sig, och det hade kunnat vara det perfekta slutet på en lycklig historia. 

Dessvärre blev det inte så. För ungefär två år sedan hamnade Kikos ägare enligt sajten The Dodo i trångmål, och tvingades flytta. Han kunde inte ta med Kiko som då blev hemlös.

Efter det att Mighty Mutts, en frivilligorganisation tillägnad undsättning och rehabilitering av herrelösa hundar i New York, fick nys om hans öde bestämde de sig att ge honom vård.

Enligt Jill Haynes på Mighty Mutts var Kiko den första tiden väldigt förvirrad och tycktes leta efter sin ägare, men efter ett tag mådde han bättre.

– Till en början tyckte vi att han var lite tillbakadragen, men efter ett tag förstod vi att han faktiskt bara är helt döv, säger Haynes till The Dodo.

► LÄS MER: Adopterade hund – fick 14 på köpet

Han är nu ute för adoption och på jakt efter ett kärleksfullt hem. På frivilligorganisationens hemsida beskrivs 13-14-årige Kiko som en väluppfostrad hund som trivs bra tillsammans med andra hundar. Och förutom ett tak över huvudet välkomnas han gärna av en familj där det finns barn och katter att leka med.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur