Dafne Almazán Anaya Mexikos kommer att bli Mexikos yngsta psykolog.
Dafne Almazán Anaya Mexikos kommer att bli Mexikos yngsta psykolog.

Dafne började grundskolan när hon var 6 år gammal. När hon fyllt 10 började hon studera på universitetet Instituto Tecnológico de Monterrey och i slutet på sommaren får hon sin psykologexamen.

I augusti blir 13 -åriga Dafne Almazán Anaya Mexikos yngsta psykolog. Tonåringen hamnade nyligen på en lista över de 50 mäktigaste kvinnorna i landet och efter att hon fått sin examen planerar hon att doktorera, rapporterar BBC Mundo

– All denna kunskap kommer att göra det lättare för mig att hjälpa andra begåvade barn, vilket är det område som jag vill ägna mig åt. Jag vill att min berättelse ska öppna dörrar för andra barn och bräcka myter om att vi inte har någon barndom, säger hon till BBC Mundo.

LÄS MER: Tanishq, 11, tog högskoleexamen: ”Var ingen stor grej”

Även om hon studerar 12 timmar per dag, menar Dafne att hon har tid att leva som en normal 13-åring.

– Bara för att jag studerar på universitet betyder det inte att jag inte kan roa mig. När mina vänner kommer över kollar vi film, leker, pratar och gör normala aktiviteter, säger hon.

När hon inte studerar eller umgås med sina vänner tränar hon taekwondo – som hon har gult bälte i, målar oljetavlor eller spela piano. Hon lär även ut mandarin till några av de 250 elever på Centro de Atención al Talento, en institution som grundats i syfte att stödja begåvade barn i Mexiko.

– Jag njuter av att se hur de lär sig, säger Dafne som även pratar engelska, franska och latin.

Hon har tydliga mål med framtiden.

– När jag har tagit min doktorsexamen skulle jag vilja undervisa barn, jag tycker väldigt mycket om det, säger hon.

LÄS MER: Nazister nekade Ingeborg, 102, att skriva sista tentan – nu tar hon examen​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Skola