Världens högsta springramp är ett av hindren på lördag. Bilden är tagen i Hagaparken 2015.
Världens högsta springramp är ett av hindren på lördag. Bilden är tagen i Hagaparken 2015.

På lördag intar drygt 6000 personer Stockholms stadion för att springa Tough Viking. Ägaren David Klint varnar för ett tufft lopp – men att det är värt det.

Drygt 6000 personer, 1000 fler än förra året, ska springa hinderbaneloppet Tough Viking med start på Stockholms stadion på lördagen.

Åtta kilometer och 30 hinder ska klaras av.

– Det kommer att bli tufft, det kommer inte att vara supervarmt ute och nästan direkt ska du ner i iskallt vatten i hindret Ice Tanks, så du blir nerkyld direkt. Sen kommer nya hinder varje 300 meter, säger David Klint, ägare för loppet.

LÄS MER: Patrik, 43, blev blind av sin diabetes – nu ska han springa Tough Viking

Förutom isbadet väntar bland annat 30 kilo tunga atlasstenar som ska flyttas på, världens högsta springramp och en 15 meter lång armgång över en damm. Tufft som sagt, men misströsta inte.

– De som springer är alltid stolta när de kommer i mål och blir väldigt stärkta av det. Hjälp varandra och var koncentrerad vid hindren så att du inte skadar dig, annars är det bara att köra, säger David Klint.

För publik rekommenderar David Klint att hålla sig inne på Stockholms stadion, där starten går och där går deltagarna i mål. Inne på Stadion finns dessutom fyra hinder – och bra musik.

– Nicke Borg från Backyard Babies och Jan ”Ian” Haugland från Europe kommer att vara DJ:s.

Första starten går klockan 10:00 på lördagen och sedan blir det en ny start var tionde minut fram till 16:00.

LÄS MER: Nu intar Tough Viking Göteborg – rekordmånga har anmält sig

Så här ser banan ut.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tough viking