Aida Hadzialic. Arkivbild.
Aida Hadzialic. Arkivbild.

I augusti lämnade Aida Hadzialic sin statsrådspost efter att ha kört rattfull. I dag kom besked om att ett strafföreläggande avseende rattfylleri utfördats mot den tidigare gymnasie- och kunskapslyftsministern.

"Straffet har bestämts till 40 dagsböter à 1 000 kronor samt 800 kronor i avgift till Brottsofferfonden", enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Det var på väg hem efter en konsert i Köpenhamn som Hadzialic stoppades i en poliskontroll på svenska sidan om Öresundbron. Hon hade 0,2 promille alkohol i blodet, vilket är gränsen för rattfylleri. Före konserten hade hon druckit två glas vin och satte sig i bilen fyra timmar senare i tron om att hon hade förbränt alkoholen.

– Jag förstår att många är besvikna på mig och jag är förbannad på mig själv och framförallt är jag djupt ångerfull, sade hon Aida Hadzialic vid en presskonferens efteråt.

En åklagare kan, vid mindre allvarliga brott, besluta om ett strafföreläggande i stället för att väcka åtal. Det innebär att det inte blir någon rättegång.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset