Hustrun Trish Carlins bild från ögonblicket då sjölejonet attackerar Dan Carlin.
Hustrun Trish Carlins bild från ögonblicket då sjölejonet attackerar Dan Carlin.

Dan Carlin hade precis fångat en stor fisk som han glatt höll upp framför kameran när ett stort sjölejon plötsligt gick till attack – och fick med sig både honom och fisken ner i vattnet.

Dan Carlin, 62, var stolt efter dagens fiskfångst utanför San Diegos kust. För att föreviga ögonblicket bad hans fru Trish honom att ställa sig upp i båten och le framför kameran med fisken i famnen. I samma ögonblick som hon tog fotot flög plötsligt ett sjölejon upp ur havet – och bet tag i Carlins hand.

Sjölejonet, en bjässe som vägde över hundra kilo, drog med sig både Carlin och fisken ner i vattnet flera meter under havsytan, skriver The Guardian.

– Efter 15 sekunder trodde jag att jag skulle dö. Jag fortsatte att kämpa men trodde att det så här jag kommer att dö. Det var ofattbart, säger han.

Men plötsligt släppte sjölejonet taget och Carlin lyckades simma till ytan. På vägen upp bet sjölejonet i hans fot men han lyckades ändå ta sig ombord på båten. Väl uppe forsade blodet ur handen och han tappade synen för en stund.

Efter attacken fick Carlin tillbringa två dygn på sjukhus där han fick sy 20 stygn. Som en erfaren fiskare och dykare vill han nu varna andra för sjölejon, som många tror är ofarliga. Hans egen erfarenhet är ett bevis för att så inte är fallet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset