När Daniel möttes av ett hav av mördarsniglar i trädgården efter semestern fick han nog. Snabbt som ögat plockade han ihop ett kilo slemmiga sniglar och lade ut en annons för dem på Blocket. ”Vi får se om någon nappar” säger Daniel Claesson.

Privat
Daniel Claesson försöker sälja ett kilo mördarsniglar på Blocket.

TT
Mördarsnigel

Det var i söndags som Daniel Claesson, 40, möttes av en aldrig sinande skörd av mördarsniglar i trädgården hemma i Jönköping när han kom hem från en semesterresa i Halmstad.

Familjen har länge haft problem med de slemmiga sniglarna men den här gången fick Daniel nog. Tillsammans med sin fru plockade han snabbt ihop ett kilo sniglar i en plastpåse, varpå han lade ut en annons på Blocket.

LÄS MER: Forskar på ny fälla mot mördarsnigel

Under rubriken ”Färska mördarsniglar” kan man nu kamma hem fångsten för 60 kronor, något som nyhetssajten JKPG Live var först med att berätta.

”Säljer nu mina nyplockade mördarsniglar. De små gynnarna är plockade söndagen den 12 juli och passar utmärkt i just din trägård, OM du är less på blommor eller längtar efter att råka pressa upp dem mellan dina tår då du springer barfota på DIN gräsmatta” står det i annonsen.

– Jag tyckte det var en bra idé att köra ut som en rolig grej. Man vet ju aldrig, det finns ju människor som kanske kan tänka sig att slå till. Vi får se om någon nappar, säger Daniel Claesson till Metro.

Hittills har ett 15-tal hört av sig via mejl, men än så länge har Daniel inte fått något seriöst bud.

– Någon ville byta mot sina fyra kilo frysta sniglar, och någon annan undrade om sniglarna är ekologiska. Och ytterligare en annan skickade ett recept, säger Daniel Claesson, som inte hyser särskilt stort hopp om att verkligen bli av med den slemmiga skörden.

– Jag är starkt skeptisk till att jag får något seriöst förslag. Men får jag det plockar jag och min fru snabbt ihop ett kilo till. Det finns potential för den som verkligen är sugen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mördarsnigel