Daniel Fleetwood, 32, vill hinna se den nya Star wars-filmen innan cancern tar honom.
Daniel Fleetwood, 32, vill hinna se den nya Star wars-filmen innan cancern tar honom.

Daniel Fleetwood, 32, vill innerligt hinna se den kommande Star wars-filmen innan han dör i cancer. Nu sprider Mark Hamill, skådespelaren bakom Luke Skywalker, Daniels sista önskan.

Daniel Fleetwood, 32, har varit ett enormt Star wars-fan sedan han var 8-9 år gammal. Han har köat i flera dygn för att få biljetter till tidigare filmer, och det är inte mycket – om något – som fattas på samlarhyllorna.

Men i juli i år fick han ett besked från sin läkare som torde fått honom att glömma allt annat. Han hade elakartad cancer, och skulle förmodligen inte leva längre än två månader.


►LÄS MER: Snart blind pojke vill hinna se världen

De två månaderna har redan gått, och Daniel tror sig veta varför han lyckas hålla sig vid liv. Det är på grund av hans innerliga vilja att se den kommande Star wars-filmen, säger han.

– Jag bara älskar Star wars. Med allt jag har så älskar jag Star wars.

Men den efterlängtade filmen ”The force awakens” har inte premiär förrän den 18 december, och Daniel börjar tappa hoppet.

– Att döma av hur progressiv sjukdomen har blivit de senaste två månaderna så tror jag verkligen inte att jag kommer klara det, skriver CNN.


►LÄS MER: Rebecca, 17, dog när hon räddade livet på sin vän

Nu har Mark Hamill, skådespelaren som spelar Luke Skywalker i både de gamla filmerna, och den kommande ”The force awakens”, retweetat hashtagen ”ForceForDaniel”, tillsammans med kollegan John Boyega, för att hjälpa Daniel att få sin sista önskan uppfylld.

Daniel hoppas att Walt Disney Studios, som har skapat filmen, ska tillåta honom en förhandsvisning innan cancern tar honom.

– Snälla gör vad ni kan. Hjälp mig, säger Daniel.

►LÄS MER: 29-åringen ska dö på lördag – här uppfyller hon sin sista önskan

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset