Neymar och hans Brasilien riskerar att åka ut ur fotbollsturneringen efter två 0–0-matcher. Ikväll väntar gruppettan Danmark när grupp A ska avgöras.
Neymar och hans Brasilien riskerar att åka ut ur fotbollsturneringen efter två 0–0-matcher. Ikväll väntar gruppettan Danmark när grupp A ska avgöras.

Om det är något OS-guld Brasilien vill ta så är det det i fotboll. Men i natt kan Danmark skicka ut Brasilien ur OS-turneringen.

På hemmaplan och med superstjärnan Neymar i laget ska tidigare OS-silver och brons samt den förskräckliga 1–7-förlusten mot Tyskland i hemma-VM 2014 förpassas till historien. Så var tanken inför OS i Rio.

Men efter 0–0 mot både Sydafrika och Irak är Brasilien riktigt illa ute. Klockan 03.00 i natt måste man vinna mot gruppettan Danmark annars är man troligtvis ute ur turneringen.

– Jag tror att de kommer komma ut med stor aggressivitet och satsa mycket framåt, något de faktiskt också gjort i de två första matcherna, säger Danmarks förbundskapten Niels Frederiksen till dr.dk.

Matchen spelas inför 50 000 på Fonte Nova Arena i Salvador.

– Självklart blir det en häxkittel i början, säger Frederiksen.

– Men om det inte går bra för hemmalaget så kan publiken vända sig mot dem och det kommer inte skada oss om de gör det.

Det hände i slutet mot Irak då publiken började ropa efter damstjärnan Marta när Neymar och de andra inte levererade.

Oavgjort kan räcka för Brasilien men skulle matchen sluta 0–0 och Irak–Sydafrika också sluta 0–0 blir det lottning mellan Brasilien och Irak om vilket lag som går vidare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset