Danny Saucedo var orolig inför att "Så mycket bättre" skulle börja sändas. "Man vet inte hur det ska vinklas och om jag framstår som en helidiot eller halvidiot. Jag tror att vi hamnar på halvidiot, så det känns skönt", säger han. Pressbild.
Danny Saucedo var orolig inför att "Så mycket bättre" skulle börja sändas. "Man vet inte hur det ska vinklas och om jag framstår som en helidiot eller halvidiot. Jag tror att vi hamnar på halvidiot, så det känns skönt", säger han. Pressbild.

Danny Saucedo står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Det blir ett program med både skratt och tårar. – Jag trodde inte att det skulle betyda lika mycket för mig som det faktiskt gjorde, säger han till TT.

Det var med nervösa känslor som Danny Saucedo vaknade upp på pensionat Grå Gåsen på Gotland när det hade blivit dags att spela in hans dag.

När inspelningen var över kände han dock att han hade "vuxit som människa".

– Nu har jag bara varit artist i tio år så det finns inte så mycket att blicka tillbaka på men jag har ändå hunnit med en hel del. Att få bläddra bland gamla bilder, på sig själv och förstå hur många steg man tagit från den man en gång var. Det är där man växer, säger Danny Saucedo.

"Flickidolsfack"

I programmet pratar han bland annat om hur han "tappade bort" sig själv under alla år med "Idol", Melodifestivalen och pojkbandet EMD.

De andra artisterna stöttar och kommer med sina synvinklar – inte minst Tommy Nilsson, som känner igen sig.

– Vi har gått igenom rätt snarlika scenarion. Det här med att fastna i ett flickidolsfack, gå på myten om sig själv och tro alldeles för mycket på den. Det är lite som att kolla på sig själv i "fast forward", han är som en storebror, säger Danny Saucedo.

"Nästan löjligt"

Naturligtvis ska de andra artisterna också göra sina versioner av Dannys låtar. Särskilt starkt blir det under Lisa Ekdahls tolkning – då fäller han till och med ett par tårar.

– För mig är låtarna tavlor som är klara och sedan får man se dem i helt nya ramar och färger och kompositioner. Man tror inte att det ska gå men artisten som tolkar låten, det blir verkligen dens låt, säger Danny Saucedo.

– När Lisa tolkar, fan vad det låter Lisa. Det är coolt och det gäller för alla artisterna, man blir verkligen överraskad. Det är en härlig känsla att sitta där och bli bortskämd med att Sveriges artistelit tolkar ens låt. Det är nästan löjligt.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

TV4
I Danny Saucedos avsnitt ska han och de andra deltagarna bilda ett band och skriva en låt. En process som inte direkt kan kallas friktionsfri. Pressbild.
TV4
Det blir en hel del starka känslor under Danny Saucedos dag i "Så mycket bättre". Pressbild.
Janerik Henriksson/TT
I årets "Så mycket bättre" medverkar Danny Saucedo, Tommy Nilsson, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Little Jinder och Magnus Carlson. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset