Dansa så mycket du vill på Silja Galaxys tre dansgolv!
Dansa så mycket du vill på Silja Galaxys tre dansgolv!

Höj temperaturen i höst – åk på kryssning! Den 16 september är det dags för en 23 timmar lång latinofest till havs. Ta med dansskorna och få havet att gunga ihop med andra salsa- och bachataälskare.

Känns hösten grå och trist? Förläng sommarkänslan med att åka på The Latin Cruise. Den 16 september förvandlas Silja Galaxy till en enda lång, kokande dansfest i 23 timmar. I år firar kryssningen 20 år – passande nog när salsa- och bachatatrenden slagit igenom på bred front i Sverige.

Har du aldrig tagit ett danssteg? Inga problem! Det finns gratis danskurser ombord och dessutom spelas reggaeton – en musikstil som varken kräver taktkänsla eller dansteknik, bara ett festligt humör och glädje. Tänk jättehiten ”Despacito” och du är hemma.

Dansa till liveband och dj:er

På The Latin Cruise pågår festen nästan dygnet runt på tre dansgolv. Förutom möjligheten att dansa så mycket du orkar till livemusik från bland andra Uppsalabandet La Vecindad med populära Simon Montserrat och Norrköpings svängiga latinoband Team Impacto. Däremellan håller Sveriges bästa latino-dj:s, bland andra Dj El Flaco, Dj Beats, Dj Isra, Dj Pablo El Bravo, Dj Eliseo och Dj Khalid, dansgolvet igång så att du kan testa dina färdigheter i salsa, bachata, kizomba, merengue och cumbia.

Klockan 1 på natten kan du inspireras av de bästa Bachatadansarna från Norge, Finland, Sverige och Danmark när de tävlar i The Scandinavian Bachata Championship om titeln som nordisk mästare. Missa inte höstens hetaste danstävling! Kanske lär du dig några nya steg som du kan testa på något av dansgolven senare?

The Latin Cruise

När: 16 september.
Vad: En 23 timmar lång partykryssning med Silja Galaxy från Stockholm till Åbo.
Vilka: Livemusik, dj:er, happenings ochThe Scandinavian Bachata Championship.

Läs mer om kryssningen och säkra dina biljetter på tallinksilja.se.

 

Salsa i Sverige

 

Det finns många danskurser för dig som är sugen på att lära dig till exempel salsa eller bachata. Foto: Shutterstock/IBL

• Salsan kom till Sverige på 70-talet. Då i form av småklubbar och caféer. Café Ricardo i Gamla Stan var en pionjär. Men det var först när latinoklubben La Isla vid Fridhemsplan i Stockholm öppnade upp i slutet av 80-talet som latinomusiken började slå igenom på allvar.

• I dag finns de många klubbar som spelar Salsa och andra latinorytmer som merengue, cumbia och de senaste populära rytmerna bachata och kizomba. Suget på att lära sig salsa är jättestort och många danskurser i salsa och de andra rytmerna är fulltecknade.

• Varje år anordnar arrangören Eduardo Moretti  Ultranet Events tillsammans med Silja två kryssningar – salsakryssningen den 30 april och latinokryssningen den 16 september. I år firar kryssningarna 20 årsjubileum.

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om kryssning