Köpenhamns-krogen Noma, utnämnd två gånger till världens bästa restaurang, flyttar nu västerut och byter skepnad.

Snacket är sedan länge igång och få matintresserade har missat nyheten om det danska gästspelet i hippa Tulum. Den världsberömda krögaren René Redzepi har satt tidigare kollegan Rosio Sanchez på att komponera, förfina och tillaga den nya menyn.

Senaste året har duon ägnat sig åt location-scouting (i sann filmisk anda) för att slutligen hamna i det mexikanska kändisparadiset söder om Playa del Carmen. Här på en bit mark, i gränslandet mellan djungel och strand, utspelar sig årets mest episka matäventyr.

Borden bokades slut på några timmar och celebriteter världen över drar i sina PR-agenter för en roll vid de åtråvärda borden. Råkar du ha vägarna förbi kan du fortfarande sätta upp dig på väntelistan. Men med tanke på Redzepis supernova-status i matkretsar gissar vi att det är kortare väntetid på Richard Bransons omtalade månresor.

Noma, Dankmark

Fakta om Nomo

Restaurangen:
Noma har fyra gånger blivit framröstad till världens bästa restaurang av The World’s 50 Best Restaurants (tidigare San Pellegrino Awards), år 2010, 2011, 2012 och 2014. Restaurangen har även 2 stjärnor i Michelinguiden.

Kocken:
René Redzepi (född 1977) är av många utsedd som krögaren bakom New Nordic Cuisine-trenden.

Noma Mexiko:
12 april–28 maj 2017

Plats:
Tulum, Mexiko

Kuriosa:
Noma i Köpenhamn stängde på sin ursprungliga adress 2016 och planerar öppna upp på ny (ännu okänd) adress under sommaren 2017.

Reservera bord här

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset