Det är sedan årskiftet lagligt i Danmark för läkare att skriva ut cannabis till patienter med vissa diagnoser.
Det är sedan årskiftet lagligt i Danmark för läkare att skriva ut cannabis till patienter med vissa diagnoser.

Tillsammans med kanadensiska Aurora ska man i Odense anlägga totalt 93 000 kvadratmeter växthus tillägnat plantan.

Mads Pedersen, vd för tomatodlingsföretaget Alfred Pedersen & Søn, ska nu delvis sadla om till cannabis, rapporterar SR.
– Man jobbar med algoritmer. Att odla tomater är ganska lätt, men om man vill tjäna pengar på det måste man styra plantan väldigt precist. Detsamma gäller när man odlar cannabis, säger Mads Pedersen till SR.

LÄS MER: Lista: Här är cannabis tillåtet

Det är sedan årsskiftet lagligt i Danmark för läkare att skriva ut cannabis till patienter med vissa diagnoser. Danska företag kan även få tillstånd av staten att odla cannabis, både för den inhemska marknaden men även som exportvara.
– Redan i höst ska vi börja bygga nya växthus, och det ska bli Europas största cannabisodling berättar Mads Pedersen för SR.

LÄS MER: Nu är marijuana lagligt i Kalifornien

Att det är just Odense som valts ut för odlingen är ingen slump. Området har sedan länge varit ett centrum för den danska växthusnäringen. Mads Pedersen tror att den ekonomiska potentialen är stor, då flera länder börjar legalisera cannabis för medicinsk bruk.
– Cannabis ser ekonomiskt intressant ut de närmaste kanske fem åren, men i takt med att det byggs allt fler anläggningar kommer priserna nog gå ner, säger Mads Pedersen till SR.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset