Dansläraren har under flera år undervisat i dans vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.
Dansläraren har under flera år undervisat i dans vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.

En danslärare i Stockholm döms för att ha våldtagit och förgripit sig sexuellt på elever som han undervisade. En av flickorna var bara 12 år gammal. Själv nekar mannen till brott.

Dansläraren, en man i 20-årsåldern, har lett danslektioner vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för att vid ett flertal tillfällen ha våldtagit två minderåriga elever som han undervisade.

Enligt domen har dansläraren bland annat förmått en då 12-årig flicka att utföra sexuella handlingar på honom utomhus, efter danslektioner, och även i hans bostad.

Läraren döms också för att ha våldtagit en då 14-årig flicka i en av danslokalerna han undervisade i.

LÄS MER: Vd döms för sexköp av 15-åringar via sugardatingsajt

Domen är omfattande och dansläraren döms totalt för fyra fall av våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn, fem fall av sexuellt ofredande, ett fall av sexuellt övergrepp av barn samt ett fall av kränkande fotografering. Huvuddelen av övergreppen begicks under förra året.

Mannen ska betala skadestånd till offren om totalt 235 000 kronor.

Tingsrätten har i sin bedömning klargjort att det inte finns någon anledning till att tvivla på flickornas berättelser. Dessutom har sms-konversationer och bilder i danslärarens beslagtagna telefon styrkt flickornas berättelser, menar tingsrätten.

LÄS MER: Elva män köpte sex av transsexuell – smygfilmades och utpressades

Dansläraren själv nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset