Högskoleanmälan hindras av teknikstrul

Sista anmälningsdag till högskola och universitet flyttas fram en dag till den 16 oktober, skriver Verket för högskoleservice (VHS) på sin hemsida.

Egentligen var den sista anmälningsdagen den 15 oktober, men webbplatsen studera.nu hade problem under natten till måndagen, skriver dn.se.

– Anmälningstiden förlängs för att ingen ska bli drabbad. Jag vet egentligen inte vad problemen beror, säger Pierre Bastin, enhetschef vid VHS, till TT.

Vid halv nio-tiden på måndagen uppgavs på webbplatsen att anmälningsfunktionen skulle fungera igen, men det gick stundtals mycket långsamt att navigera på sidan. Tidvis gick det inte ens att komma in på startsidan.

– Ingen student ska dock behöva oroa sig för att inte få plats på högskolan i vår på grund av teknikstrulet, säger Anita Johansson, direktör på VHS till dn.se.

För den som inte alls litar på tekniken så gäller fortfarande anmälan per post. Där har också sista anmälningsdag skjutits upp: Där gäller följande: Ansökan ska vara inkommen senast den 16 oktober, lovar VHS till metro.se.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset