David Lindgren tävlar med låten "Shout it out".

 Hur firar du en seger?
– I dag firar jag den genom att gå hem till min fru och min son som vi fick i juni. Jag försöker umgås med dem så mycket som möjligt och det är de som är viktigast i mitt liv just nu.

 

Vad är det bästa i din låt?
– Det bästa i låten är att den är så otroligt dansvänlig och den har så mycket glädje i sig. Det är viktigt för mig för jag tycker det är så roligt det jag håller på med och jag vill att folk ska titta på mig och se att jag har roligt och ha roligt själva och dansa.

Vem är du privat?
– Privat är jag en ganska lugn kille. Fast jag tycker om att ha roligt och spelar allan lite grann kanske men har vuxit till mig de senaste åren. Jag är trots allt 29 nu. Jag är ambitiös och målinriktad. Jag tycker om att jobba och älskar mitt jobb.

Vilken är enligt dig den mest minnesvärda låten i Melodifestivalen?
– Mest minnesvärda för mig det är nog Charlotte Perelli när hon vann med ”Tusen och en natt”. Hon hade en hudfärgade strumpa och lite rosa på. Det tycker jag är en minnesvärd seger.

Hur känns det precis innan du går på scenen?
– Fokus, laddad och försöker fokusera allt in i kroppen så jag inte blir så spretig och försöka samla sig lite. Ofta brukar jag försöka gå igenom numret i skallen och slå igång kroppen lite.

Vad är din styrka som artist?
– Det är nog att jag tycker det är väldigt roligt. Jag vill utvecklas hela tiden och prova nya saker. Jag känner verkligen inte att jag är färdig. Sen håller jag på med tre saker. Jag är musikalartist, man agerar, sjunger och dansar. Jag är bred på det sättet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset