I lördags var David Elahi på stranden tillsammans med sin son när han såg att en man höll på att drunkna. Utan att tänka efter kastade han sig ut för att rädda mannen.

Det var i lördags som David Elahi var på Lögastrand i Västerås med sin son, där han såg hur en man höll på att drunkna och gav sig ut för att rädda mannen, vilket Vestmanlands Läns Tidning‎ var först med att rapportera om.

Efter att ha varit på stranden i cirka två timmar så hörde David Elahi att folk började skrika. Han tog då sin son i handen och sprang närmare för att se vad som hänt.

– När jag kom närmare såg jag att en man låg och höll på att sjunka ungefär 150 till 200 meter ut.

Enligt David Elahi var mannen medvetslös. Han sprang då fram till en kvinna och bad henne ta hand om hans son varpå han själv begav sig ut i vattnet. 

– Jag tänkte inte utan kände bara att jag måste springa ut. Men jag hade glömt att jag hade mjukisbyxor på mig så efter 50-80 meter fick jag ta av mig dem eftersom jag började sjunka.

►LÄS MER:  Föraren stoppade spårvagnen – för att rädda andfamiljen

Han la då också märke till att det var några andra ute i vattnet som också var nära så han ropade på dem och bad dem om hjälp. De möttes vid mannen och började dra honom inåt.

– Det var svårt att dra inom men jag kände mig väldigt stark i det läget. Jag höll hans huvud över ytan och drog in honom.

När de kom in till stranden ropade de åt personerna där att ringa ambulans. David Elahi stannade med mannen och försökte få kontakt med honom tills ambulansen kom. Nu i efterhand berättar han att det kändes som hela situationen gick i slowmotion och att han är glad att han agerade direkt.

– Det gäller att handla direkt. Några sekunder kan göra stor skillnad. Han kunde ha dött eller ha fått men för livet.

Mannens tillstånd är stabilt och David Elahi hoppas att om han var i samma situation skulle någon göra samma sak för honom.

– Jag är glad att jag kunde hjälpa. Hade jag varit i samma situation och behövt hjälp eller min son, så önskar jag att någon hade gjort samma sak. 

►LÄS MER:  Man antastade ensam tjej – då ryckte Gabriel och Emelia in

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset