Julio C Saint' Just
De är årets bäst klädda på ELLE-galan

Moa Gammen och Adam Pålsson är bäst klädda kvinna och man.

För 17:e året i rad delar modemagasinet ELLE ut Sveriges största modepris i 14 olika kategorier. Titeln ”Årets bäst klädda kvinna” tilldelas skådespelaren Moa Gammel. 

– Det här känns jättekul. Jag har lekt väldigt mycket med kläder i hela mitt liv. När jag var ung så skapade jag vem jag ville va utifrån och in med kläder. Idag har jag landat i min stil och utgår mer inifrån mig själv. Jag följer aldrig några trender, säger Moa glatt och berättar om sitt första modeminne;

– Jag minns särskilt när jag var tolv år och spelade karaktären Annika i Pippi Långstrump på Dramaten. Jag bar en fin röd klänning som var helt sydd helt efter mig och minns hur vacker jag kände mig. Det var nog då fick jag upp mina ögon för kläder.

Det är med en bubblande energi och råblond elegans som Moa på på röda mattan mixar svenska med internationella designers och ofta finns med på listor över de stilsäkraste kändisarna i Sverige

– Stil för mig har ingenting att göra med konsumtion eller vad som är modernt just nu. Jag fascineras av designers som nästan verkar mer inom konstvärlden och tillverkar plagg som är på gränslandet till konst. Maison Martin Margiela och Diana Orving tycker jag lyckas extra bra med just det.

Vilka svenska designers är dina favoriter?
– Klädmärket Back – som jag bär i kväll – och likaså Altewai Saome, som fick pris i kategorin ”Årets designer”, imponeras jag verkligen av. Bland mer kommersiella designers gillar jag Dagmar och Mayla som har en fin kvalité.

Dela med dig av ditt bästa stiltips

– Jag tycker det är jätteviktigt att vara bekväm i de plaggen som man bär och inte ha på sig någonting man känner sig utklädd i. Mina tre garderobsfavoriter är ett par svarta stövletter med lagom hög klack, en randig tröja från 60-talet och en skinnjacka. 

– Sen tycker jag det är superfint med bara ryggar – visa ryggen mer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset