Sport

"De är födda mellan 84-97"

Irans damfotbollslandslag anländer till hotellet i Göteborg inför fredagens landskamp mot Sverige.
Irans damfotbollslandslag anländer till hotellet i Göteborg inför fredagens landskamp mot Sverige.

Oklarheterna inför Sveriges möte med Iran har varit många och stått sig in i det sista.Men nu står det klart: Irans damlandslag är här. Och enligt Svenska fotbollförbundet är det inte ett gäng tonåringar.

De tidigare uppgifterna om att det iranska damlandslaget, som på fredagen möter Sverige på Gamla Ullevi, skulle bestå av U19-spelare är felaktig.

– Min kontakt i Iran vill verkligen poängtera att det inte är ett seniorlag. Det presenteras som ett seniorlag från Irans sida, men vad jag har hört är en majoritet U19-spelare, kanske födda 97–99, sade Pezhman Pars, som skriver på svenskafans.com och som pratat med en källa i det iranska fotbollsförbundet.

Men de uppgifterna stämmer inte, enligt Svenska fotbollförbundet.

– De här uppgifterna är helt fel. Det var en underårig spelare med från början, född 99, men hon fick inte visum. De som är här nu är födda mellan 84 och 97. Om det råder inga som helst tvivel, säger förbundets kommunikationschef Niklas Bodell.

Iran är rankat som nummer 55 i världen på damsidan. Men var damlandslaget står rent fotbollsmässigt är svårt att säga, konstaterar Andreas Janmyr, matchanalytiker åt svenska landslaget.

– Vi har bland annat bilder från deras U19-lag. Sedan vet vi att de är väldigt duktiga på futsal. Så det finns ju duktiga fotbollsspelare, säger han.

– Jag skulle gissa att vi kommer att få se ett lag som är relativt väl organiserat, som löper ganska mycket och där det finns en del offensiva spelare med fin teknik.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset