Efter 30 år har de återförenats.
Efter 30 år har de återförenats.

Ibland är livet som en film. Genom ett känslosamt Facebookinlägg kunde en spansk man återförenas med sin barnskötare – efter 30 år. Inlägget delades 50 000 gånger.

”Jag kunde inte föreställa mig att det fanns så godhjärtade människor där ute", skriver Yeny Zaera  på Facebook.

Zaera – som idag bor i nordspanska staden Logroño – blev väldigt fäst vid den då tvåårige Fransisco Javier Juárez som hon tog hand om 1982 på ett barnhem, skriver The Daily Dot. Det var kärlek vid första ögonkastet och pojken släppte aldrig taget om henne.

Javier Juárez och hans syskon blev bortlämnade av deras mamma. De bodde hos flera olika adoptivföräldrar – och även Zaera försökte adoptera lille Fransisco. Men det gick inte myndigheterna med på, eftersom hon bara var 20 år och singel. Zaera blev därför tvungen att ta avsked av pojken och hon trodde aldrig att hon skulle få se honom igen.

För några år sedan blev Zaeras längtan för stark och hon anlitga en privatdetektiv för att spåra honom, men utan resultat. Den 20 februari i år provade hon istället skriva ett känslomässigt Facebookinlägg. I posten beskrev hon hur mycket hon saknade Fransisco Javier Juárez och bad om hjälp att hitta honom. Inlägget blev viralt och kom att delas hela 50 000 gånger. 

Lyckligt nog såg mannens syster Zaeras vädjan och systern kopplade genast ihop dem. I början av mars kunde de återförenas igen – efter att inte ha setts på hela 30 år. 

”Jag kunde inte tänka mig att det fanns så mycket solidaritet. Jag är rörd. Här sänder jag ett stort tack till alla som kommenterat och fortsatt att dela min post”, skriver hon på sin Facebooksida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset