Metro listar ett gäng korta sevärda filmer som du hittar på Netflix.
Metro listar ett gäng korta sevärda filmer som du hittar på Netflix.

Ibland vill man se en film, men har inte tid för en två och en halvtimmesrulle. Här är 10 filmer som just nu finns på Netflix som du klämmer på under 100 minuter – och som garanterat är värda de minuterna.

Aram, Aram (2015) Längd: 79 minuter   

Betyg på IMDb: 6,7 
Aram har blivit föräldralös och får flytta till Los Angeles för att bo hos sin morfar. Men väl på plats upplever han en kulturkrock, och hamnar i trubbel med en armeniskt gäng. Ett fint drama om ett barnbarn och hans morfar som letar efter svar men istället hela tiden ställs inför nya frågor.

Frances Ha (2012) Längd: 86 minuter 

Betyg på IMDb: 7,4 
En svartvit film i Girls-stil om en kvinna i 30-årsåldern som kastar sig in i sina svåruppfyllda drömmar. Frances vill slå igenom som dansare, fast hon inte kan dansa, och flyttar runt på tillfälliga boenden. En film som för tankarna till den franska vågen. Om att leva i en kappsäck i en storstad och hitta sin plats i tillvaron.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017 

Smala Sussie (2003) Längd: 97 minuter 

Betyg på IMDb: 6,9 
En ung kille kommer hem till Bruket i Värmland för att leta efter sin försvunna lillasyster. Det är upptakten till Ulf Malmros skruvade actionkomedi som i ett snabbt tempo och på ett galet sätt skildrar inte bara knark och våld, utan även vardagen i en liten håla långt bort från storstaden.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på HBO Nordic 2017 

Win it All (2017): Längd: 88 minuter

Betyg på IMDb: 6,3 
Eddie Garrett får ta hand om en väska full med pengar när en bekant hamnar i fängelse. Men han kan inte motstå att spela upp av pengarna, och när fängelsestraffet plötsligt kortas måste han snabbt få tillbaka pengarna. Jake Johnson, som kanske känns igen från New Girl, spelar här en spelmissbrukare som ständigt hamnar i nya trubbel.

Gimme the Loot (2012) Längd: 79 minuter

Betyg på IMDb: 6,6 
De två tonåringarna Malcolm och Sofia bor i Bronx. När deras senaste graffitiverk klottras över bestämmer de sig för att själva ge sig på något större: New York Mets home run-äpple. Under två omtumlande, solkyssta dagar får vi följa dem på ett äventyr som involverar graffitispray från svarta marknaden, stulna sneakers och en vacker, rik tjejs halsband som de hoppas ska bli nyckeln till deras framgång.

LÄS MER: Här är de bästa filmerna på Viaplay 2017 

Juno (2007) Längd: 96 minuter

Betyg på IMDb: 7,5
En annorlunda historia om en tonårsgraviditet. 16-åriga Juno (spelade av Ellen Page) väljer inte bara att behålla barnet, hon tar även kontakt med ett yuppiepar som vill adoptera och blir vän med dem under graviditeten. Juno har fått publikens pris vid Stockholms filmfestival och det är inte svårt att förstå varför. Det här är 96 minuter av härliga karaktärer och en önskan av att filmen inte ska ta slut.

The cabin in the woods (2012) Längd: 95 minuter

Betyg på IMDb: 7,0
I grund och botten en klassisk skräckfilm med fem var och en särpräglade ungdomar som åker till en isolerad stuga mitt ute i skogen. Men The cabin in the woods är samtidigt någonting mer. Parallellt med ungdomarnas skräck i skogen får vi följa några män i en steril kontorsmiljö. The cabin in the woods bjuder på en metafilmisk känsla, tillsammans med välgjord scenografi.

Quarantine (2008): Längd: 99 minuter

http://www.allflicks.se/film/70098903/

Betyg på IMDb: 6,0
En journalist och en kameraman ska följa två brandmän under deras nattskift. Men istället hamnar de i en lägenhet som är satt under karantän där ett mystiskt virus har brutit ut. Samtidigt rullar tv-teamets kamera hela tiden. Att filmen är gjord med handkamera utan pålagda ljudeffekter ger en extra autentisk känsla. 

The Babadook (2014): Längd: 93 minuter

Betyg på IMDb: 6,8
Amelia uppfostrar sexåriga Sam ensam efter att hans pappa dött i en bilolycka. Men inför årsdagen av hans död dyker en främmande bilderbok upp i huset. The Babadook har gott om nyskapande bildlösningar och var när den kom 2014 ett försök att förnya skräckgenren.

Haunt (2013): Längd: 86 minuter

Tonåringen Evan flyttar in i ett hus med en mörk hemlighet tillsammans med sin familj. När han försöker ta reda på mer öppnar han en portal till en annan dimension.

LÄS MER: Här är de 11 bästa dokumentärerna på Netflix 2017 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset