Karlis Rode skrev ett Facebookinlägg 2011 om att fisa på jobbet. Det utlöste en reaktion som ledde till att hans två vänner, som inte kände varandra, nu har bildat familj.

Kicki Halvorsen, Privat

Marianne, Christian och Isabelle Schluter med hunden Macho, och pruttskämtet som ledde till att familjen bildades.

Privat

Karlis Rode

Privat

Inbjudan till dopet.

Facebooks vägar äro outgrundliga, eller vad står det i bibeln? När Karlis Rode, 36, i Stockholm skrev ett inlägg på Facebook år 2011 om att fisa på kontoret var hans syfte inte mer än att bidra till några skratt. Resultatet blev att hans vän Christian hittade sin fru, och numera mamma till hans barn.

I inlägget som var upprinnelsen till den nya familjen står det:

”de jobbigaste med att sitta på kontor e att man får så ont i magen av att inte kunna prutta på hela dagen. måste lösa det på nåt sätt…”

Varpå hans vän Christian Schluter skickade ett medhållande svar.

”Du har ju så rätt så jag vet inte var jag ska ta vägen! Fast grundproblemet är ju såklart allt jävla folk som envisas med att sitta på samma kontor.”

LÄS MER: Efter att ha varit gifta i 75 år fick de dö i varandras armar

Det svaret genererade en tumme upp från Karlis vän Marianne, som Christian inte kände sedan tidigare. Det satte bollen i rullning.

– Jag skickade en friend request och sen började vi chatta privat, och till slut träffades vi, säger Christian.

– Och sen flöt det på.

Sedan inlägget har de före detta kollegorna Karlis och Christian inte setts eftersom de inte längre arbetar på samma fisförtryckande kontor, men Karlis har noterat att hans två vänner verkade ha funnit varandra.

LÄS MER: Kvinna efterlyste sin maratonkyss – då hörde hans fru av sig

Och för några dagar sedan damp ett brev ned, rättare sagt en inbjudan till ett dop, hemma hos Karlis. I det framgår tydligt hur hans magdilemma på jobbet ledde till något betydligt större än ett par instämmanden och skratt.

– Det är en jäkligt rolig grej. Man blir glad att en sån liten detalj kan ha så stor betydelse för någon, säger Karlis, och fortsätter.

– Jag har sett dem på en del bilder, och jag känner båda separat, så jag tänkte att det var roligt att de känner varandra också. Men jag frågade inte så mycket om det. Och jag hade ingen aning om att de träffades på grund av mitt inlägg.

”Det ena ledde till det andra och nu är vi gifta, har villa, Volvo, vovve, katt och nu också ett barn. Vi vill gärna att du kommer på dopet!” står det i Karlis inbjudan.

– Vi har funderat länge på hur vi skulle meddela honom att hans prutta-på-kontoret-inlägg har lett till att vi har bildat familj, så då tyckte vi att en inbjudan till dopet var en bra idé, säger Christian.

Dopet äger rum den 19 september, och Karlis har en inbjudan för två. En plats ledig alltså, säger han till Metro. Kanske kan Internet bidra till ännu mera lycka.

LÄS MER: Båda bytte kön – nu ska de gifta sig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset