Nick Dicenzo
Nick Dicenzo

Under fredagen gav aktivister i amerikanska Denver bort tusen färdigrullade marijuanacigaretter till hemlösa och andra som ville ha. Enligt organisationen bakom aktionen ville de lyfta frågan om hemlöshet och samla in pengar till stans hemlösa.

Det var under juldagen den lokala organisationen Cannabis Can begav sig ut på gatorna i amerikanska Denver för att bjuda hemlösa människor på c. Tusentals kostnadsfria, färdigrullade marijuanacigaretter gavs bort till hemlösa och andra människor som ville ha. Det rapporterar KMGH Denver.

► LÄS MER: Här växer det cannabis – bara meter från förskolan

Målet med aktionen var enligt organisationens grundare, Nick Dicenzo, att lyfta frågan om hemlöshet och samla in pengar. Pengarna är tänkta att användas för att köpa husvagnar så att stadens hemlösa har någonstans att duscha och gå på toaletten.

– Att cannabis kan göra skillnad är ungefär det vi står för, säger Dicenzo till KMGH Denver.

Aktivisterna delade även ut flygblad och visitkort med information om hur de skulle kunna donera. Och trots att alla inte ville ta del av gratiscigaretterna menar Dicenzo att budskapet var större än då.

– Sprid ordet, sprid glädjen och ge tillbaka, sa han.

Det är sedan november 2012 lagligt för vuxna äldre än 21 år att odla upp till sex cannabisplantor i delstaten Colorado. Det är även tillåtet att bära så mycket som 28 gram offentligt, samt att ge bort cannabis som en gåva. Det är dock olagligt att röka cannabis på offentlig plats.

Rekreationellt bruk av cannabis är för tillfället helt lagligt i fem amerikanska delstater. Bruket är dekriminaliserat i ytterligare ett antal stater.

► LÄS MER: Andreas, 36, odlade cannabis mot smärtan – frias

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset