Frantzén/Lindeberg i Stockholm blev Årets bästa krog.
Frantzén/Lindeberg i Stockholm blev Årets bästa krog.

Lyxkrogen Frantzén/Lindeberg i Gamla stan delar White Guides pris Årets krog med Oaxen Krog.

Kompromisslös passion. Så lyder receptet på en riktigt bra krog – närmare bestämt Sveriges bästa.
Glädjen var stor på Frantzén/Lindberg, lyxkrogen i Gamla stan som i går fick högsta betyg av restaurangbibeln White Guide 2011. Krogen är, enligt juryn, en plats där ”den perfekta råvaran styr och köket arbetar med kirurgisk precision för att för gästen frilägga en slösande rik arom- och smakvärld”.
– Det känns jättekul, särskilt att priset är både för servicen och köket, att alla här känner att det är ett pris för hela restaurangen, säger Daniel Lindeberg, som driver krogen tillsammans med Björn Frantzén.
God mat i en avslappnad miljö är idén bakom krogen. Men det handlar också om ett stort fokus på råvaror. Publiken är mycket blandad, och någon dresscode finns inte.
– Om du vill komma hit i hawaiiskjorta och bermudashorts ska du göra det. Kom som du är – du är där för matens, dryckens och servicens skull, säger Daniel Lindeberg.
Utmärkelsen för Årets bästa restaurang delas med Oaxen Krog på  Mörkö.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset