Ylva Holmgren och Anisa Falcks arbetsnamn är ”Från jord till bord” och  maten ska vara vegetarisk, glutenfri, ekologisk, fri från kända allergener,  modifierad stärkelse och transfetter.
Ylva Holmgren och Anisa Falcks arbetsnamn är ”Från jord till bord” och  maten ska vara vegetarisk, glutenfri, ekologisk, fri från kända allergener,  modifierad stärkelse och transfetter.

Burritos, vegetarisk etiopisk mat, svensk söndagsstek, närproducerade burgare och grönsaker odlade i stan står på menyn för de food trucks som nu har fått tillstånd fram till och med nästa sommar. Metro har hela listan.

Skiss

Hola Ceviche vill se ut så här. 

35 sökande har kokats ned till tio "food trucks" som snart kommer att rulla på Göteborgs gator. Flera olika förvaltningar inom Göteborgs stad, Business Region Göteborg och Räddningstjänsten har tillsammans granskat affärsplaner och poängsatt ansökningarna. Det ska vara olika sorters mat, unga företagare ska varvas med äldre och mer erfarna, ekonomin ska hålla – och helst ska allt vara ekologist och närproducerat.

– Så noggrannt som det här är gjort har vi nog aldrig gjort något liknande på den här avdelningen, säger Jan-Erik Ljungkvist på Trafikkontoret.

Redan i går kväll skulle en av grupperna iväg för att titta på en husvagn som skulle kunna bli fordonet där verksamheten ska inhysas.

– Vi vet inte någonting om hyra och sådant men vi hoppas på att kunna hålla humana priser, säger Anisa Falck, en av de drivande bakom en matbil som samarbetar med föreningen Stadsjord – och kommer att servera grönsaker odlade i och runt omkring stan. Deras arbetsnamn är ”Från jord till bord”, och maten ska vara vegetarisk, glutenfri, ekologisk, fri från kända allergener, modifierad stärkelse och transfetter. I dag är det svårt att hitta mat utan skräp i, tycker Anisa Falck.

– Vi vill vara matstället som vi har saknat i stan, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset