22 personer dog i attacken vid Manchester Arena där Ariana Grande spelade i maj i år.
22 personer dog i attacken vid Manchester Arena där Ariana Grande spelade i maj i år.

Anhöriga till de 22 personer som dödades i terrorattacken under Ariana Grandes konsert i Manchester i maj i år får cirka 2,6 miljoner svenska kronor var, rapporterar The Guardian.

Det var på måndagkvällen den 22 maj i år som en bomb exploderade under en konsert med artisten Ariana Grande i Manchester Arena. 22 personer dog och många skadades i attacken.

Nu ska anhöriga till de personer som omkom få 250 000 brittiska pund, vilket motsvarar cirka 2,6 miljoner svenska kronor, skriver The Guardian.

LÄS MER: Så kan du agera om terrorister slår till

Pengarna kommer från fonden We Love Manchester som består av donationer. Samma fond har tidigare delat ut 60 000 pund (cirka 627 000kr) till 57 personer som skadades i attacken. Enligt The Guardian ska fonden hittills ha samlat in mellan 16 till 17 miljoner pund.

– Pengarna ges som en gåva, så familjerna får välja själva vad de vill göra med pengarna, säger Sue Murphy, ordförande i fonden och biträdande ledare för stadsfullmäktige i Manchester, till tidningen.

LÄS MER: Falska påståenden om dådet i Manchester som du inte ska dela vidare

Elva personer ligger fortfarande på sjukhus efter attacken. Fonden We Love Manchester har ännu inte bestämt om de ska få ännu mer pengar på grund av de svåra skador de fick av attacken. Ytterligare 96 personer som legat på sjukhus mellan en till sju nätter har fått 3 500 pund var, men en del av dem kan komma att få ta del av ännu mer pengar om de måste ta ledigt från sitt arbetet på grund av skador från händelsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset