Det finns hundratals öar att välja mellan i Thailand. Var och en ger dig olika upplevelser – från nattliv till romantik. Njut av vackra stränder, god mat och gästvänlighet.

Thailand röstades i dagarna fram till ”Årets turistland” av den svenska resebranschen. Och något av det bästa med landet är dess öar, som det verkar finnas en av för varje typ av semester. 

I Phuket finns bästa nattlivet. Det är Thailands största ö så det är ingen överraskning att här finns det mest mångfacetterade nattlivet. På norra delen av ön ligger eleganta barer och inneklubbar. Andra delar av ön står för hela skalan av nattliv så det finns massor att utforska. Efter en utekväll är mitt favoritställe att återhämta mig på Andara Villas. Den privata stranden är perfekt för lugna eftermiddagar med en bok.

Koh Chang bjuder på de bästa äventyren. Koh Chang ligger nära många andra öar i Thailand och det bästa sättet att utforska dem är med kajak. Eller stanna på Koh Chang och sätt på ett par vandringskängor för fantastiska turer genom djungel och förbi vattenfall.

Koh Pha-Ngan är ön som har lite av allt. Om du undviker Haad Rin-beach så erbjuder Koh Pha-Ngan precis allt en ö-semester behöver. Slappna av på din egen strand, åk till öns mitt för att hitta underbara vattenfall eller stanna på stranden och dyk och snorkla. En svalkande drink på en av många familjedrivna bambu-barerna är det perfekta sättet att avrunda en dag på här.

Koh Kood är bäst för en romantisk semester. Det finns inga stora turistanläggningar på denna mindre välkända ö. Det mesta av ön är täckt av kokosnöt och gummiträdsplanteringar, så ön känns väldigt outforskad. Upptäck det gamla templet eller vattenfallet i tre nivåer. Ägna en eftermiddag åt att snorkla innan du avnjuter en middag med färsk fisk och skaldjur under en otroligt klar natthimmel.

Similan-öarna har bäst dykning. Denna grupp av nio öar är ett av de fem bästa ställena att dyka på i världen och det bästa i Thailand.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset