Här poserar de söta små bengaliska vita tigrarna för kamerornas blixtar för första gången – men antagligen inte den sista. I veckan blir det nämligen fritt fram för allmänheten komma och tittat på de sällsynta tigrarna i djurparken i Japan.

TT/AP
AllOverPress
AllOverPress
AllOverPress

Det var i slutet av förra veckan som internatinell press för första gången fick möjlighet att fotografera de fyra sällsynta små, vita bengaliska tigrarna i djurparken Saitama Tobu zoo i Shiraoka i Japan.

Tigerungarna visste inte riktigt vad de skulle göra men visade samtidigt upp stor nyfikenhet framför kamerorna, rapporterar nyhetsbyrån AP. De klättrade på sina mamma Cara och bet i trädgrenar för att försöka råda bot på klådan i sina bebiständer. 

I veckan får de små missarna återigen tillfälle att visa upp sig för omgivningens kamerablixtar. På onsdag blir det nämligen fritt fram för allmänheten att komma och titta på de ursöta tigrarna. 

Tigrarna föddes i slutet av januari, men det är först nu som de har blivit tillräckligt stora för att mäkta med att möta omvärlden.

Enligt djurparken lever tigerungarna av rått kött och sin mammas mjölk och i dag är de omkring en halv meter långa och väger runt nio kilo vardera.

– Senast jag hjälpte till att mata dem kände jag hur mycket starkare de har blivit. De här små missarna har förvandlats till riktiga tigrar, säger djurskötaren Yasuhiro Shimo till AP. 

Enligt AP är det väldigt ovanligt att bengaliska tigrar föds med vit päls. Det finns bara omkring 250 tigrar med vitfärgad päls i djurparker runt om i världen, och i det vilda är det ytterst sällsynt att få se en vit bengalisk tiger.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset