Meteorologerna styr i motsats till många tror inte vädret – men däremot styr deras prognoser hur du hanterar det. Så här rätt – och fel – har de haft.

Att det inte varit någon kanonsommar kan bland annat de här Metroläsarna skriva under på. Men vädret är lättare att tackla om du vet vad du har att vänta dig. Väderjämförelsesajten Climendo har på uppdrag av Aftonbladet jämfört de olika vädertjänsterna för att se vilka som oftast prickar rätt. 

– Visst blir många ­besvikna på vädret i sig. Men då vi pratar med våra användare så förstår vi att det man blir mest arg över är då prognosen inte stämmer överens med utfallet. Att det exempelvis börjar regna när det är utlovat sol och badväder, säger David von Corswant, grundare av Climendo till Aftonbladet.

De har jämfört femdygnsprognoser från Svenska SMHI, Norska Yr, Amerikanska Weather underground, Finska Foreca och amerikanska Weather Trends 360 med ”facit” och hittat stora skillnader. 

► LÄS MER: Hur tidigt kan man spå vädret?

Bäst gick det för Foreca, som prickat rätt på temperaturen i 86,9 procent av endygnsprognoserna. SMHI prickade bara in 79,7 procent.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset