Adam och Darcie får inte bara gratis boende – utan får även möjligheten att besöka nya platser och länder för en billig peng.
Adam och Darcie får inte bara gratis boende – utan får även möjligheten att besöka nya platser och länder för en billig peng.

Inför långa resor gäller det att hålla i pengarna för att få dem att räcka, det vet egenföretagarna Darcie, 34, och Adam, 35, från San Jose i USA. De försörjer sig på att vakta andras hus – världen runt.

Många av oss sparar pengar för att så småningom ha råd att köpa ett hus eller en lägenhet. Det är helt fel om man vill spara pengar, menar Adam Costa.

Ända sedan mars 2014 har han och frun Darcie Conell levt sitt liv på resande fot, skriver Business Insider. Det enda de äger är varsin ryggsäck och resväska. Paret har nämligen upptäckt att det smartaste och mest effektiva sättet att spara pengar fort är att inte ha ett hem utan i stället bo i andras hem.

►LÄS MER: Ben, 25, saknar ett hem – men flyger första klass världen runt

De livnär sig på att vakta förmögna människor lyxhus världen runt. Hittills har de bott i England, Marocko, Kanada, Oregon, Colorado och i Kalifornien.

– Det låter kanske konstigt, men den här livsstilen är inte dyr, tvärtom så har vi lyckats spara över 8 miljoner kronor varje år, säger Costa till Business Insider.

►LÄS MER: Så lyckades Scott flyga första klass världen runt – gratis

De får inte bara gratis boende utan får även möjligheten att besöka nya platser och länder för en billig peng. Hur lyckas de då hålla nere kostnaderna? De har slutat betala hyra och skurit ner på utgifter som telefonabonnemang, el och försäkringar samt betalat avsevärt mindre i inkomstskatt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om resor