Studenter på en skola i Massachusetts, USA, har infört en ”sparka-rödhåriga-dag” inspirerat från tv-serien South Park. Nu riskerar de att straffas av skolan.

I den amerikanska tv-serien South Park finns ett avsnitt från 2005 som går under namnet ”Ginger Kids”, där huvudkaraktärerna Kenny, Cartman, Kyle och stan kartlägger de rödhåriga barnen i skolan – och sparkar dem. 

►LÄS MER: Rödhåriga får nobben av spermabank 

Förra fredagen vid lunchtid bestämde sig några mellanstadielever på Melrose Veterans Memorial Middle School, för att göra likadant. De ska ha gett sig på alla barn med rött hår och slagit dem, enligt ett pressmeddelande på skolans hemsida

”Vi är upprörda över det beteende och dåliga beslut som fattats av en grupp studenter och vi är oroliga för de konsekvenser som kan komma att drabba både offren och angriparna. Vi är otroligt besvikna", står det i pressemeddelandet. 

►LÄS MER: Mobbad elev – jag ville bort eller dö

Skolan har haft ett krismöte med föräldrar och barn på skolan för att informera alla kring händelsen. De inblandade eleverna riskerar nu att drabbas av disciplinära åtgärder och berörda föräldrar har kallats till möte med skolledningen. 

►LÄS MER: Här driver South Park med Steve Jobs

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott