"Vi skulle först ge det en provperiod på några år, men nu är prövotiden slut och jag tror vi stannar. Vi och barnen är lyckliga" säger Sofia Berggren som tillsammans med sin man tog barnen och flyttade till Goa.
"Vi skulle först ge det en provperiod på några år, men nu är prövotiden slut och jag tror vi stannar. Vi och barnen är lyckliga" säger Sofia Berggren som tillsammans med sin man tog barnen och flyttade till Goa.

Både Sofia och Hardip älskar Goa. Så när de hittade en fastighet på ön slog de till, gav upp sina karriärer i London, hon som modell och han som byggarbetare, tog med sig sina barn och flyttade.

Privat
Sofia och Hardips bed and breakfast har prisats av både TripAdvisor och Booking.com och de har bokningar för flera år framöver.

Sofia Berggrens modellkarriär i London hade precis börjat ta fart när hennes make Hardip Paul hittade en fastighet på Goa och undrade om de skulle slå till. Om de skulle lämna sitt liv i London och flytta till Goa för att öppna ett bed and breakfast.

– Jag tänkte ”gud, det här kommer aldrig att funka”, ingen av oss har några pengar och det finns ingen som investerar, säger Sofia.

► LÄS MER: Melanie och Tobias sålde allt – reser nu jorden runt och äter frukt

Sofia som ursprungligen kommer från Gävle älskade deras liv i London och var tveksam till att ge upp allt. Men kärleken till Goa var starkare och paret bestämde sig för att följa sin dröm. Nu, tio år senare, efter renovering och utbyggnad har deras bed and breakfast prisats och de har bokningar för flera år framöver.

– Jag är glad att min man övertalade mig till något sådant här, säger Sofia.

– Jag hade varit byggarbetare i 15 år och allt var väldigt bra men jag kände att det här är vår chans att komma i väg, säger Hardip och fortsätter: 

– Att gå och lägga sig på kvällen och höra vågorna slå mot stranden är underbart.

Paret lever långt ifrån ett ”nio till fem”-liv. De jobbar nio månader om året men eftersom de driver ett bed and breakfast och inte ett hotell har de efter att gästerna serverats frukost hela dagen till att göra vad de vill.

– Det är väldigt lätt att driva ett bed and breakfast på Goa eftersom det är en väldigt fin turistort och vill man gå ut och äta hela familjen är det så dyrt i Sverige och Europa, det är det inte här, säger Sofia.

– Går du på Max kostar en måltid 90 kronor och här får du en stek för samma pris. Att flytta till Goa var ett livsstilsval, säger Hardip.

► LÄS MER: Patrik, 26, säljer allt och drar: ”Ska bara äga hundra saker”

De båda gillar att Goa är isolerat från resten av världen. De beskriver Goa som en vacker och underbar plats där stress och händelser som Brexit och terrorattacker känns långt borta. Sofia uppmanar andra att ta steget och följa sina drömmar.

– Även om man känner sig lite äldre. Jag och min man är snart 50 och 50 är inte så gammalt längre. Man ska inte ge upp sådant här utan verkligen våga, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset