Australianwineclub anordnar vinprovning på Facebook. Här är Andrea Christenson, Miriam Yous och Mathias Winblad.
Australianwineclub anordnar vinprovning på Facebook. Här är Andrea Christenson, Miriam Yous och Mathias Winblad.

Den har italienskt tema. Som en vanlig vinprovning med andra ord. Förutom att den är på Facebook.

Kvällens vinprovning har italienskt tema och deltagarna är redo att se, smaka och dofta på de utvalda dryckerna. Sommeliererna Andrea Christensson och Miriam Yous börjar med att fråga de medverkande vilken färg de tycker att kvällens första vin har – genom att göra ett inlägg på vinklubbens Facebooklogg. Inom ett par minuter har flera deltagare kommenterat inlägget.
– Vi har tittat på utländska vinklubbar som har provningar på Facebook och tänkte att det var något för oss också, berättar Lina Hansson, webbredaktör på Australian Wine Club. Det är perfekt för dem som kanske bor på landet eller har svårt att få barnvakt. Dessutom är det gratis, förutom vinerna, och man får lite mer frihet eftersom man är i sitt eget hem. Vinklubben har fler än
3 000 fans på Facebook och Lina uppskattar att ett 50-tal personer har medverkat vid var och en av de tre provningarna som hittills har anordnats. I god tid innan meddelar vinklubben vilka drycker som ska provas och de ger även förslag på mat som passar till.
– Det blir väldigt interaktivt på Facebook. Alla provar tillsammans, man kan ställa frågor till våra sommelierer och de som vill tycker till och ger kommentarer, säger Lina. Den enda nackdelen är väl kanske att man inte kan se och prata med de andra deltagarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset