De ska  leda laget till vinst  i Kompis Cup i juli – Många som inte har någon klubb som de spelar i får nu visa upp sin talang bland mycket folk, säger Manzoor Zekria, som tillsammans med Melinda Okou är ambassadörer för Kompis Cup i Henriksdal.
De ska leda laget till vinst i Kompis Cup i juli – Många som inte har någon klubb som de spelar i får nu visa upp sin talang bland mycket folk, säger Manzoor Zekria, som tillsammans med Melinda Okou är ambassadörer för Kompis Cup i Henriksdal.

I juli drar fotbollsturneringen Kompis Cup i gång i fyra Stockholms-förorter. En av dem är Henriksdal, där Melinda Okou och Manzoor Zekria är turneringens ambassadörer.

De har båda spelat fotboll och är på olika sätt engagerade för ungdomarna i Henriksdal i Nacka. I sommar är Melinda Okou, 19, och Manzoor Zekria, 20, också ambassadörer för fotbollsturneringen Kompis Cup, som drar i gång på Henriksdalsberget den 6 juli.  

– Jag brukar ändå vara med när de andra spelar fotboll här, så tänkte jag att det här skulle vara en rolig grej. Eftersom vi inte är så många tjejer som är med så måste ju några engagera sig, säger Melinda Okou.

Som ambassadörer för Henriksdal ska hon och Manzoor locka ungdomar till turneringen – och vara lagledare för var sitt lag. 

– Vi ska visa att det är en rolig grej. Många tjejer kommer ju inte ut och spelar fotboll bara så där, man får passa på när det är ett event, säger Melinda Okou.

Kompis Cup börjar på Henriksdalsberget och drar sedan vidare till tre andra förorter. Turneringen riktar sig till ungdomar i åldern 16–20 år och man behöver inte vara med i en förening för att anmäla sig. 

– Många som inte har någon klubb som de spelar i, de spelar mer på sina områden, men nu får de visa upp sin talang bland mycket folk, säger Manzoor Zekria.

De hoppas att turneringen ska få fler ungdomar att komma ut och spela fotboll. 

– Man gör det till en spontangrej tillsammans, med olika områden och får glädjen i det hela. Folk blir glada, har roligt och träffar andra, man byter nummer och så kan man kontakta varandra när det gäller fotbollen. Man lär känna människor för livet, säger Manzoor Zekria. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset