Den svenske stjärnspelare Martin "Rekkles" Larsson var märkbart besviken efter förlusten.
Den svenske stjärnspelare Martin "Rekkles" Larsson var märkbart besviken efter förlusten.

Det var en förkrossad Martin "Rekkles" Larsson som satt kvar på scenen lång tid efter att den tredje kvartsfinalen i Worlds var slut. Med 1–3 mot Royal Never Give Up slogs de ut ur jätteturneringen.

Fnatic är utslagna ur Worlds. Men som en avskedsgåva bjöd de på ett värdigt möte med kinesiska Royal Never Give Up som bjöd på alla godsaker man kan tänka sig. Till slut var det de små misstagen som avgjorde.

I första ronden var det Fnatics begränsade sikt i botlane som öppnade för att Yan ”LetMe” Jun kunde smyga sig på och ta svenske stjärncarryn Martin ”Rekkles” Larsson ur spel. Övertaget resulterade i en viktig Baron-kill för kineserna. När Rekkles återigen anslöt till fajten lyckades ha ta kål på Jian ”Uzi” Zi-Hao. Men i sin iver att uträtta mer än så tog han sig vatten över huvudet och LetMe kunde återigen plocka bort svensken från spelplanen. En händelse som blev avgörande för att RNG skulle plocka första poängen.

LÄS MER: Regerande mästarna SKT nära slås ut i Worlds-kvarten

I följande rond hade Fnatic vinsten i sin hand efter. De hade ekonomiskt övertag. Fler kills. Kontroll över kartan. Allt såg ut att gå deras väg. Laget gick för nästa Baron, men RNG lurade i krokarna och i sista sekunden hoppade Shi ”Ming” Sen Ming in i gropen och stal buffen rakt framför näsan på Fnatic. Luften gick ur Fnatic som trots sitt tidiga övertag fick se sig besegrade.

Men det var inte bara Fnatic som fick betala för sina misstag. Under tredje rundan gick RNG in för att avsluta spelet, men av någon oförklarlig anledning lät Jian ”Uzi” Zi-Hao sig dödas av Fnatics torn vilket fick laget att tvingas till reträtt.

Fnatic hade återigen bjudits in i spelet och lyckades förvalta det på bästa sätt. Metodiskt jobbade de ikapp RNG och trots att ha legat i enormt underläge större delen av matchen lyckades Fnatic mirakulöst vända spelet till en vinst.

LÄS MER: Kommentatorn ger upp karriären efter läckta nakenbilderna

Den avgörande kartan blev en avvaktande dans kring Baron. Vid en tidpunkt i matchen hade det gått hela 18 minuter utan att lagen fick med sig en enda kill. Det långsamam spelet gynnade inte Fnatic som haft övertaget tidigt. Européerna försökte gång på gång få igång en Baron-attack, men hindrades hela tiden av RNG:s närvaro.

Till slut tog Fnatic chansen och lyckades säkra Baron-buffen i utbyte mot att Rasmus ”Caps” Winther dog.

RNG plockade i stället hem Elder drake. Bara minuter efter det bröt nästa teamfajt ut och Fnatic förlorade spelare efter spelare. RNG tänkte inte missa chansen att avgöra. Med endast Jesse ”Jesiz” Le att försvara basen var Fnatics drömmar om en semifinalplats krossade.

När vinnarintervjun gjordes på scenen satt Martin ”Rekkles” Larsson fortfarande kvar i bakgrunden med händerna för ansiktet. Nedslagen. Förkrossad. Besviken.

Den svenska carryn har tidigare sagt att det här kan vara hans sista Worlds. Om det stämmer återstår att se.

LÄS MER: Mentala coachens bästa tips – så undviker du en choke

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset