"Om föräldrar till de barn som mobbar hade lärt sina barn att annorlunda inte är lika med mindre värd hade vi inte haft något problem", skriver Rebecka.

Svar till ”Låt barnen välja färg själva”. Självklart ska barnen få ha på sig vad de vill. Faktum kvarstår dock att det då kommer att finnas killar som vill ha r­osa och tjejer som vill ha Byggare Bob-tisha. 

Om föräldrar till de barn som mobbar hade lärt sina barn att annorlunda inte är lika med mindre värd hade vi inte haft något problem. 

Att ”anpassa” de som sticker ut för att få dem att passa in kommer inte ta oss någonstans i utvecklingen. En människa mår inte ett dugg bättre av att inte få vara sig själv, min tro är att detta även gäller barn. 

Tänk dig att vara omtyckt, men samtidigt veta att man inte blir omtyckt för sitt riktiga jag. Och undra om jag fortfarande kommer vara omtyckt om jag väljer att visa vem jag egentligen är? 

Det handlar om en kombination av mod och kunskap och att sprida det vidare tills ”annorlunda” och den negativa klang som i dag medföljer ordet är ett minne blott. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset