Reece Enfield ville visa att man inte alltid behöver plugga på universitet för att få ett arbete.
Reece Enfield ville visa att man inte alltid behöver plugga på universitet för att få ett arbete.

22-åringen ville göra ett socialt experiment för att visa att man inte behöver läsa på universitet – då möttes han av hat.

Reece Enfield var less på universitetsstudierna och var i ett desperat behov av ett jobb. Kursen han läste var föga inspirerande och för att bevisa för miljontals studenter i England att universitet inte behöver vara det enda alternativet, gjorde han ett socialt experiment.

I stället för att skicka ut en massa cv, gav han sig ut på Birminghamns gator med en bunt cv och en skylt runt halsen som löd: ”Jag letar efter ett jobb. Är ni företaget för mig? Jag är bra på att ta folk, jag jobbar hårt och är van att ta ansvar. Jag har heller inte varit arbetslös eller utan utbildning sedan jag var 15 år.”

Metoden visade sig vara framgångsrik och det tog inte lång tid innan han fick ett jobberbjudande.

– En av cheferna såg mig på gatan, tog mitt CV och hörde av sig direkt, nu har jag fått mitt drömjobb tack vare skylten, säger han till The Mirror.

Nu ska han arbeta som säljare på ett energiföretag och han tror att det kommer passa honom perfekt.

Men alla var inte lika positivt inställda till hans jobb-jakt.

– En kille gick fram till mig och spottade på min skylt, jag blev helt chockad men jag gjorde inget eftersom jag inte ville provocera honom på något sätt, säger han.

Samma dag gick även en kvinna fram till honom och sa att hon ogillade det han höll på med eftersom hon inte ansåg det vara ett ”brittiskt” beteende.

– Jag hoppade baklänges och kunde inte tro att hon verkligen sagt så, jag tycker att engelsmän är ett hårt arbetande folk och jag har jobbat hårt för att skaffa ett jobb, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset