Efter att Katrin Zytomierska under måndagen medverkade i ”Efter tio med Malou” anklagades hon för att sprida fettfobi. Under tisdagens avsnitt medverkade debattörerna Anna Davidsson och Natashja Blomberg och berättade varför de vill de inte tycker det är något fel med att vara tjock.

Under måndagen medverkade bloggaren Katrin Zytomierska i TV4:s program ”Efter tio med Malou” för att diskutera kroppsideal och hälsa. 

– Jag tycker att det är fult och oattraktivt. Jag tycker att det handlar om att man är lat, sa hon bland annat i programmet.

Men hennes medverkan möttes av mycket kritik från människor som menade att hon sprider fetthat och kvinnohat. Bland annat skrev bloggaren Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg en debattartikel i Metro med rubriken ”Jag vägrar debattera med folk som äcklas av min kropp”. 

Under måndagen medverkade Lady Dahmer och bloggaren Anna Davidsson för att ge sitt perspektiv på fetma. I programmet menar de att alla människor har rätt att behandlas med värdighet, oavsett om de är tjocka.

► LÄS MER: Jag vägrar debattera med folk som äcklas av min kropp

– Det handlar inte vad jag äter eller hur hälsosam jag är. Även om jag ligger i soffan och äter chips hela dagarna ska jag bemötas med värdighet, säger Natashja Blomberg.

Natashja Blomberg och Anna Davidsson menar att fetma och ohälsa inte är samma sak, och att samhället är utformat med smalheten som norm. Anna Davidsson uppger bland annat att hon lever ett aktivt liv och idrottar mycket, och att det viktiga för henne är att kunna känna att hon kan göra alla aktiviteter hon tycker är kul. 

Natashja Blomberg menar däremot att hon gärna ligger i soffan hela dagen och äter chips, och att utomstående ska strunta i om hon gör det eller inte.

– Det bästa man kan göra för sitt eget välmående är att släppa alla krav på sitt yttre välmående. Chilla, släpp vågen och låt dig inte begränsas av vad andra tycker om din kropp och ditt utseende, säger Natashja Blomberg.

► LÄS MER: My, 21: Ni måste acceptera att jag är tjock

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik