Ryan Gosling och Rooney Mara blev Hollywoods kelgrisar under 2011. Nu ställer sig alla frågan: vem fyller deras skor 2012? Metro listar fem högintressanta namn för framtiden.

Scanpix
Huvudroll i storfilmen – Jessica Chastain (som i år medverkat i ”The Help” och ”The tree of life”) kommer att spela huvudrollen i en av nästa års stora händelser på bioduken: filmen om prinsessan Diana. ”Caught in a fight” kretsar kring Dianas hemliga affär med hjärtkirurgen Dr Hasnat Khan som ”var hennes livs kärlek”. Filmen beskrivs som ”en kärlekshistoria mellan en prinsessa instängd i ett torn och en helt vanlig man”.
Scanpix
Med i tonårssuccén – Mackenzie Foy, eller ”Kenzie” som hon ibland kallas, dök upp i ”Breaking dawn Part 1” som Edwards och Bellas dotter, Renesmee. Filmvärlden spår en ljus framtid för henne. Foy har bland annat hunnit med att jobba som modell och haft roller i mindre filmer. När ”Breaking dawn Part 2” går upp i november 2012 – samma månad hon fyller 12 år – kommer hennes karaktär att spela en betydligt större roll än i föregångaren.
Scanpix
Enorma förväntningar – Chris Hemsworth slog igenom i april som den välbyggde åskguden Thor. Under 2012 tror många att hans stjärnstatus kommer att explodera. Förväntningarna på de två planerade huvudrollerna för Hemsworth under 2012 är enorma. I superhjältefilmen ”Avengers” gör han, igen, rollen som Thor och i ”Snow white and the huntsman”, spelar han jägaren. Den senare spås bli en av årets stora blockbusters.
Scanpix
Spelar i mastodontfilm – Jennifer Lawrence. Den här Kentucky-bruden Oscarsnominerades redan i år för sin huvudroll i ”Winter’s bone”. 2012 får hon garanterat sitt breda publika genomslag. I mastodontfilmen ”Hunger-spelen”, som bygger på Suzanne Collins bok spelar hon huvudkaraktären Katniss. Filmen är den första av tre delar och har premiär i mars nästa år. Har medverkat i ”The Beaver” (mot sin idol Jodie Foster) och ”X-Men: First Class”.
Scanpix
Kan spela Kerouac – Chris Evans. Även om Chris Evans 2012 återigen kommer att gestalta en viss superhjälte lär han inte enbart bli omskriven som ”Captain America”-stjärnan. Nyligen spikades det att Evans nästa projekt är en av huvudrollerna i en film om maffia­torpeden ”The Iceman” Kuk­linski. Det ryktas att stjärnan under 2012 kommer att göra en av rollerna (kanske som Jack Kerouac?) i filmatiseringen av poeten Allen Ginsberg.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset