I en bild som sprids på sociala medier i Kina påstås anställda på en restaurang i staden Shenyang be på sina knän för sin chef. Scenen, som väcker stor uppmärksamhet i China, ska handla om att de anställda visar tacksamhet för att de har ett jobb.

På det kinesiska sociala mediet Weibo, som ungefär motsvarar Twitter, pågår det just nu stora diskussioner kring en bild som publicerades där under tisdagen. Bilderna, tagna i Shenyang i nordöstra China, visar en rad människor be omgärdade av människor som beskådar dem. 

Bilden lades först upp på den kinesiska sidan Weixinyidu, och enligt den kinesiska statliga nyhetsbyrån China News Service stod bland annat följande text under bilden.

”Vet inte vad det rör sig om för underbart företags ledare”.

► LÄS MER: 25-årig kvinna stämmer ex-chef på 7 miljarder

Enligt vittnen som Kommunistpartiets dagstidning People's Daily varit i kontakt med ska bilden skildra en ceremoni där anställda på en lokal restaurang uppmanades tacka sin chef för sina jobb. Men enligt restaurangens chef rör det sig om en ceremoni där de anställda tackar sina föräldrar för att ha uppfostrat dem och för att affärerna går så bra.

Det här är inte första gången kinesiska arbetare uppmanats att bedja för sin chef. 2012 tvingades till exempel anställda på ett inredningsföretag i staden Harbin att upprepa ord som ”tack för att du låter mig överleva”, till sina chefer.

► LÄS MER: Chefen bjöd 6 400 anställda – på semester i Frankrike

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset