Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann höstens "Paradise hotel" och får nu dela på en halv miljon kronor.
Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann höstens "Paradise hotel" och får nu dela på en halv miljon kronor.
Tv TT

De hann bara tävla tillsammans i ett dygn. Men Anna Pankova och Jonathan Hermansson lyckades ändå kamma hem segern i "Paradise hotel" i TV3.

Jag har knappt fattat det än, säger Jonathan Hermansson.

Anna Pankova har stått med Kristian Täljeblad, som i dag är hennes sambo, under hela "Paradise hotel"-säsongen. Men i avsnittet före finalen tvingades han lämna programmet och hon fick liera sig med Jonathan Hermansson.

Den nya konstellationen visade sig dock fungera bra – i finalen utklassade de det andra finalparet, Smail Alihodzic och Emma Hellström.

Jag och Jonathan sa faktiskt på morgonen att vi hade en känsla av att vi skulle vinna. Men vi ville inte "jinxa" något för vi kände att det kunde bli tajt, att det skulle skilja en eller två röster, säger Anna Pankova.

"Så klart nervöst"

Både hon och Jonathan Hermansson har fortfarande, flera månader efter inspelningarna, svårt att smälta segern.

Det gick så jävla snabbt, man fattade typ inte att man hade vunnit, säger Jonathan Hermansson.

I den efterföljande kulceremonin släppte ingen av dem kulan. Därmed får de dela på vinstpengarna, en halv miljon kronor.

Det var så klart nervöst eftersom vi inte hade stått tillsammans, och dessutom stått på två olika sidor. Men när vi pratade så märkte jag att han unnar mig vinsten lika mycket som jag unnar honom den. Jag såg på honom att han är en snäll människa, säger Anna Pankova.

Kritik mot programmet

Hon berättar att hon ser vinstpengarna som "plåster på såren".

Hade jag inte träffat Kristian så hade jag nog ångrat hela upplevelsen, även om jag hade vunnit. Jag känner att produktionen har vinklat oss tjejer väldigt fel och det har lett till hatstormar som orsakat psykisk ohälsa, sjukskrivningar och motgångar. Det är inte värt pengarna, säger Anna Pankova och fortsätter:
Enligt produktionen är tjejer inga spelare utan de är där för att vara sexuella medan killarna är de hårda spelarna som ska ta hem hela "Paradise". Det är skittråkigt.
Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann höstens Paradise hotel och får nu dela på en halv miljon kronor.
Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann höstens "Paradise hotel" och får nu dela på en halv miljon kronor.
Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann Paradise hotel.
Jonathan Hermansson och Anna Pankova vann "Paradise hotel".
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset