Skärmdump ur kampanjfilmen "Report it to Stop it" som uppmanar londonbor att anmäla sexuella övergrepp och oönskat sexuellt beteende.
Skärmdump ur kampanjfilmen "Report it to Stop it" som uppmanar londonbor att anmäla sexuella övergrepp och oönskat sexuellt beteende.

10 procent av passagerarna i Londons kollektivtrafik uppges uppleva "oönskat sexuellt beteende". Trots det anmäler endast 1 av 10 händelserna. Nu tar lokala myndigheter krafttag för att öka antalet anmälningar – och minska trakasserierna.

90 procent av allt oönskat sexuellt beteende i Londons transportsystem förblir oanmält.

"Report it to Stop it", eller "Anmäl för att stoppa det" är budskapet från Transport for London, TfL, myndigheten som ansvarar för transport inom London, och lokala polismyndigheter som i en kampanj uppmana fler att anmäla sexuella trakasserier i kollektivtrafiken.

I en obehagligt realistiskt och tankeväckande kampanjfilm, som släpptes i måndags, ses en okänd man närma sig en kvinna under hennes resa med tunnelbanan.

Hon försöker undvika honom men mannen hänger efter och hennes känsla av obehag ökar märkbart.

Slutligen hoppar hon i panik av tåget vid nästa station, för att andas ut och lyfta telefonen.

Uppmaningen som följer är "Anmäl det för att stoppa det." Filmen är i sin tur en del i "Project Guardian", ett långtgående arbete för att öka tryggheten och minska sexuella övergrepp och oönskat sexuellt beteende i Londons kollektivtrafik, särskilt för kvinnor mellan 16 och 35 år.

– Alla ska ha rätt att känna sig säkra i kollektivtrafiken, och vi kommer inte att tolerera sexuella trakasserier, säger Mark Newton, biträdande chef för den brittiska transportpolisen, till brittiska The Independent.

Här kan du se filmen:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset