En före detta chef på rymdföretaget SpaceX har sammanfört ett team för att göra det omöjliga – att skapa ett par högklackade skor som är bekväma.

Den som har använt högklackade skor är förmodligen medvetna om nackdelarna. De är obekväma, och på sikt kan dina fötter skadas. Det insåg Dolly Singh, som tidigare arbetade som chef på rymdfartsföretaget SpaceX. Under sina fem år som chef hade hon ständigt gått runt i högklackat och till slut gjorde det för ont.

– Jag hade två val. Antingen skulle jag byta till ett par fula skor, eller så skulle jag få fula fötter, sa hon till The Independent.

Istället valde hon ett tredje alternativ och startade sitt egna företag Thesis Couture. Hon lyckades rekrytera en brokig skara anställda och teamet innehåller bland annat en raketforskare, en ingenjör, en astronaut, en modeexpert och en ortoped.

Det är visserligen omöjligt att på riktigt göra högklackade skor som är lika sköna som sneakers, men enligt Dolly Singh går det åtminstone att få dem att kännas som platåskor. Tricket ska vara att skon inte byggs kring en metallstav som vid vanliga högklackade skor, utan skorna kommer istället använda sig av högteknologiska polymerer och plaster.

Klackarna är 7,5 cm höga, men kommer att se ut som om de vore 10 centimeter höga. Enligt företaget kommer bärarens fötter bara påverkas hälften så mycket som de gör när hen har vanliga högklackade.

De första skorna kommer att släppas i 1 500 exemplar hösten 2015, och när skorna börjar säljas på riktigt kommer de att kosta mellan 2 5000 och 7 500 svenska kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset