Charlotte, North Carolina
Charlotte, North Carolina

Under tisdagen kunde The Charlotte observer avslöja att polisen i den amerikanska staden Charlotte just nu diskuterar att införa så kallade "säkerhetszoner". Förslaget skulle innebära att människor som tidigare straffats helt skulle förbjudas från vissa av stadens stadsdelar.

Enligt the Charlotte observer diskuterar just nu polisdepartementet och det politiska styret i stan huruvida staden i amerikanska North Carolina borde införa så kallade "säkerhetszoner", där människor som tidigare begått brott i områdena inte längre ska få vistas.

Personer som arresterats inom säkerhetszonen skulle om förslaget träder i kraft bli delgivna att de inte har rätt att längre vistas i området och straffas om de skulle göra det.

► LÄS MER: Sharialagar i förorten är en främlingsfientlig fantasi

Förslaget är kontroversiellt och är ett i raden av försök Charlotte försökt att tillämpa för att minska de höga brottsnivåerna. Enligt The Charlotte observer är situationen akut då grov våldsbrottslighet ökat år för år.

Förslaget möter dock kritik.

– Ärligt talat är frågan om de skulle hjälpa. Om någon redan bryter mot lagen varför skulle de då imponeras av en säkerhetszon, säger kommunfullmäktigeledamoten Claire Fallon till The Charlotte observer.

► LÄS MER: Nej, muslimska gäng har inte tagit över svenska bostadsområden
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott