Han är tatuerad över hela kroppen och hon pratar öppet om sin bakgrund med fester, droger och psykiska problem. Nu vill Sindy Niklasson och Michael Sjöberg bryta myterna om vilka som egentligen är bra föräldrar, och visa att fördomarna sällan är sanna.

”Sindy och Michael bytte fest, fylla och självskadebeteende mot bebis och blöjor – och älskar det.”. Så beskrivs Sindy Niklasson och Michael Sjöberg av TV4 där de medverkar i det nya programmet Unga Föräldrar.

De är föräldrar till nio veckor gamla Ozzy Lucifer, och Sindy Niklasson berättar för Metro att de ofta möter fördomar som föräldrar.
    
– Min pojkvän är den som möter mest fördomar eftersom han är tatuerad, och folk associerar tatueringar med kriminalitet. Folk tror att han är en dålig person för det. Mig har folk fördomar om för att jag har varit ganska öppen om vem jag är och vad jag har hållit på med. Det var fest, droger och psykiska problem. Och folk tror att jag inte kan förändras bara för att jag en gång var sådan.

Det är en av anledningarna till att Sindy och Michael medverkar i programmet, för att visa att en persons utseende eller bakgrund inte avgör om hen är en bra eller dålig förälder.  

Det är fördomar som inte bara påverkar hur de ses som föräldrar, utan även innebär svårigheter på arbetsmarknaden. Michael, som är tatuerad över hela kroppen, berättade i Malou efter tio att han efter att ha sökt över 200 jobb enbart blev kallad på två intervjuer. Nu studerar han till undersköterska, men genomgår ändå en dyr laserbehandling för att lättare kunna få jobb i framtiden.

Själv jobbar Sindy som bloggare. Hon driver en av Sveriges större bloggar, och har nyss flyttat över bloggen från en bloggportal till ett eget domän så att hon kan blogga friare.

– Det är ingen blogg där inläggen tar en kvart att göra. Snarare tar inläggen ett par timmar. Men jag försöker göra det när Lucifer sover, så det fungerar, säger Sindy till Metro.

Livet har gått från att vara ett av festande och sena kvällar till ett mer ”Svensson”-artat liv, men det är bara skönt enligt Sindy. Det enda som kanske inte är Svensson är Ozzy Lucifers namn.

– Det är en ständig kamp om han heter Lucifer eller Ozzy. Jag säger Lucifer och Michael säger Ozzy. Men officiellt heter han Ozzy i förnamn och Lucifer i mellannamn. Men hemma blir det mest Luci, säger Sindy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset