Som när jag ramlat in på alla "lyckliga" par som lägger upp gullifluffinuffiga bilder på varandra i sociala medier. Klipp till att jag böjer mig över toalettstolen, skriver Charlotte Signell.
Som när jag ramlat in på alla "lyckliga" par som lägger upp gullifluffinuffiga bilder på varandra i sociala medier. Klipp till att jag böjer mig över toalettstolen, skriver Charlotte Signell.

Vem vill ha en ful nallebjörn med I LOVE YOU skrivet på som åker raka vägen in i garderobens mörkaste hörn? Liksom "Ska vi älska till Bon Jovis Bed of Roses med tända ljus och rosenblad utströdda över sängen sen också?". Nej fy!, skriver Charlotte Signell.

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag gick i högstadiet. Jag hade för många piercingar och en depraverad världssyn. På alla hjärtans dag fick vi skriva hälsningar till varandra på hjärtformade lappar anonymt. På den som levererades till min bänk stod det ” Du är lika sexig som en tibetansk gräshoppa”.
Ridå!

Några år senare hade jag ett riktigt dysfunktionellt förhållande med en snubbe. När alla hjärtans dag kom dumpade han mig och skickade ett fång röda rosor till en annan tjej som ratade honom. Sedan blev han ihop med mig igen. Han gav mig ett fult plasthjärta med ett ensamt geléhjärta kvar i eftersom han hade ätit upp alla andra.

LÄS MER: Debatt: Stäng inte ute de politiska debatterna från skolan

Alla hjärtans dag är för mig den kanske den minst romantiska dagen på hela året. Vem vill på riktigt sitta på en fullsmockad restaurang med alla andra alla hjärtans dag-par och känna sig romantisk? Vem vill ha en ful nallebjörn med I LOVE YOU skrivet på som åker raka vägen in i garderobens mörkaste hörn? Liksom ”Ska vi älska till Bon Jovis Bed of Roses med tända ljus och rosenblad utströdda över sängen sen också?”. Nej fy!

99% av allt som förväntas av oss på Alla hjärtans dag triggar mina kräkreflexer.

Subtila gester är mer min melodi. Är inte grejen med kärlek att det ska kännas som att ni är det enda två i världen? Som att ni lever i ett helt eget universum som bara ni har tillgång till? Ska detta unika och egna verkligen symboliseras av en dag då alla andra firar sin kärlek?

Det finns massa andra dagar att ge bort nallar och rosor på. Välj vardagen för de romantiska gesterna istället. Plugga på om hur hushållssysslorna fördelas jämt mellan könen och bestäm dig för att tömma diskmaskinen varje dag till exempel.

LÄS MER: Debatt: Självklart har mobiltelefonen en plats i klassrummet

Ett år fick jag låna ut ett öra till en vän som storgrinande berättade om hur misslyckad hennes valentine med killen varit. Det är en dag att bli besviken på för många. En dag att känna sig extra ensam på för många. Personligen har jag mått så fruktansvärt dåligt på denna dag, med krossat hjärta har jag repeatlyssnat på ballader och hällt i mig glass. Eller som när jag varit singel och ramlat in på alla ”lyckliga” par som lägger upp gullifluffinuffiga bilder på varandra i sociala medier. Klipp till att jag böjer mig över toalettstolen.

Är jag bitter?, undrar ni. Ja, jag är en riktigt crazy cat lady som tycker du gott kan skänka slantarna du lägger på gåvor ingen vill ha till olika katthem istället. Sann romantik i min värld skulle vara att min partner skänkte pengar dit i mitt namn. Visst är det en dag då folk gärna klagar på kommersialismen, men jag klagar hellre på folks dåliga fantasi.

I år ska jag köpa lyxmat till kissarna, lägga ansiktmask, kolla på en skräckig serie och njuta av att jag varken gått på kommersialiseringen av dagen eller tvåsamheten. Hurra för mig!

Charlotte Signell

Om debattören:

  • Ålder: 36 år.
  • Bor: Stockholm.
  • Gör: Skribent.

Så här gör du för att debattera i Metro:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset